***       Водещите вечерни новини       на 6 юли 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 6 юли 
Коментари Харесай

Водещите новини! Володимир Зеленски: Искам да ти благодаря, България, за защитата на живота на нашите хора


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 6 юли   

 

„ Отношението към Русия в другите страни за жалост не е еднопосочно. На хората неведнъж им е мъчно да признават действителността на злото изключително когато не са се срещнали с него. 

Искам да ти благодаря, България, за отбраната на живота на нашите хора “.

„ Когато няколко хиляди километри разделят някои страни от съветската артилерия, която безжалостно изпепелява градове и села в Украйна или когато хората не могат да усетят какво са безсънни нощи и дни на безпокойствие поради непрестанните сирени от съветския гнет със сирени и дронове, тогава е по-лесно да се отхвърли мисълта за осъщественото зло от Русия “.

„ Благодаря на цялото държавно управление и на Народното събрание на България за моралната мощ на вашето решение, за това, че почтено признавате действителността и съществуващите закани. На нашата земя пристигнаха съветски окупатори, те избиват, изтезават и отвличат украински деца. Разделят ги със фамилиите им и се пробват да ги научат на злоба. Разчитаме на съдействието си с България. То към този момент ни оказа помощ да защитим доста хора… “

***

„ Русия би трябвало да се изтегли абсолютно от украинската територия и да понесе отговорност за военни закононарушения “. 

Това съобщи в изказване в Министерски съвет българският министър председател акад. Николай Денков. 

***

„ Всички сме израснали с думите на нашите възрожденци: „ Свобода или гибел “. 

Няма по-ярък знак на този лозунг от това, за което се борят украинците през днешния ден. 

Надяваме се украинците да реализират мира “. 

Това съобщи министър-председателят Николай Денков при започване на полемиката.

***

„ Украинският президент Володимир Зеленски гръмна по българския си сътрудник и от двете дула (б.р. - идиом в британския език, значи да критикуваш мощно, да размажеш в спор, да накажеш) в замяна на реплики в София ", по този начин европейското издание на " Политико " разказа срещата сред президентите Володимир Зеленски и Румен Радев в четвъртък.

Разговорът сред двамата президенти бе избран като " телевизионна замяна на реплики, в която Зеленски се разгласи срещу опълчването на Радев на въоръжаването на Украйна ".

Разтревоженият български президент, очевидно сюрпризиран от възмущението на Зеленски, помоли телевизионните камери да изоставен залата.

***

„ Съединени американски щати може да финансират закупуването на оборудването на АЕЦ „ Белене " от Украйна “, това написа в. „ Уолстрийт джърнъл ".

„ Тъй като страната–жертва на съветската експанзия няма финансовата опция да купи оборудването, във Вашингтон се разисква разновидността за финансирането на договорката или част от нея ", добави вестникът.

***

„ Това е най-важната съответна цел на Кремъл във връзка с България от десетилетия. В техен интерес беше да се построи непременно АЕЦ „ Белене “. 

В московската пета колона най-вече ги боли за това. Змията беше настъпена по главата, по най-болното ѝ място. 

Бяха си наумили да основат нуклеарна база, виждаме какво се случва с централата в Запорожие, когато е в съветски ръце ", добави той. 

***

Зеленски обърна внимание на изказаната от страна на Радев липса на поддръжка на подписания по-рано през днешния ден меморандум за помощ с амуниции. 

„ Казвате го като висш главнокомандващ – с цел да не отслабне вашата войска, или пък не подкрепяте усилването на Украйна “, попита украинският президент и уточни, че това са разнообразни неща.

Всичко, което имате във вашата войска, ще бъде незадоволително да воювате с Руската федерация, в случай че тя пристигна тук. 

Не тъй като армията ви е слаба, само че не би била задоволителна да воювате срещу 160-милионна страна, по тази причина е хубаво да се дава опция на хората да могат да се пазят “, добави Зеленски.

„ Войната няма разстояние “, сподели още той.  

***

„ Това демонстрира какъв брой е значима България за Европейския съюз и за НАТО и по какъв начин Украйна ни вижда като един постоянен сътрудник и разчита на нашата поддръжка “. 

Това сподели пред публицисти в Народното събрание Кирил Петков от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ в коментар за визитата на украинския президент.

***

Със  157 гласа „ за “ и 57 – „ срещу “ Народното събрание поддържа участието на Украйна в НАТО, след възобновяване на мира на нейна територия.

Против бяха от „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР